En dag utan snö.

Idag har det varit en dag utan snöfall, det var riktigt skönt ute. Kändes närapå som att våren var på g, men kanske lite för tidigt för det. Jag skottade i alla fall fram min gamla Saab idag, den har stått några veckor o fått lite snö över sig.

Den kan skymtas under snön.

Efter lite skottande så gick det att starta, lägga i backen o sen backa ut på gården. I morgon blir det nog en sväng med den in till Bollnäs för att låta den röra lite på sig.
Kanske blir nån mer action fylld bild då!
Återkommer!

Jul!

Nu har Julaftonen varit, den var mycket rolig o trevlig med god mat o dryck!
Dagen före julaftonen tog vi en biltur i kylan, det var -24 när vi lämnade vårat torp. Det var fantastiskt vackert väder o naturen visade sig i sin bästa vinterskrud.

Här syns gamla landsvägsbron sen den nya
.
Vi åkte över djupa en sväng o där var det vädigt vackert.

Det var verkligen en blå himmel denna dag!
Idag på Juldagen var vi o handlade o tankade bilen i Kilafors. Det var kallt på morgonen, men nu på kvällen har det blivit mycket varmare så när kvällspromenaden togs var det bara -13 grader, således rena värmeböljan!! Det var riktigt skönt ute, man kan nästan tro att våren e på väg.....
Återkommer..
MVH Stefan

Fynd från Tradera

Idag fick jag hem en del grejer jag köpt på tradera. Prylar som ska användas till sommaren har jag tänkt, backspegeln kan ju komma till användning tidigare, jag använder ju Saaben nästan dagligen så man vet aldrig. Den andra prylen e till glasfiber flugspöet jag köpte tidigare, kan nog behövas nytt till det.

Jag längtar verkligen till sommaren, särskilt när man tittar ut o ser den här synen

Det kommer mer o mer snö, det är redan mer än det var förra vintern o då har vi inte ens passerat Jul ännu.
Några julkappar läre det kanppast bli för min del, men förhoppningsvis nått gott o mumsa på!
Återkommer
MVH

Det börjar dra ihop sig till Jul.

Denna stressens högtid närmar sig med stormsteg. Det är dags att åka till storstan o köpa upp sig på mat o annat nödvändigt.  Det har kommit ännu mera snö, den här bilden tagen från mitt fönster visar lite av snön som kommit, men det har fyllts på med ett par dm sen bilden togs.

Tur i allt elände är att snön e så lätt. Så här några dagar in på jullovet så känns det bra, skönt med lite ledigt men snart börjar det väl bli att jag längtar tillbaka till skolan.

Återkommer

Snövär

Idag har det kräksnöat hela dagen, jag togde en promenix o hade kameran med mig. Tur jag har draghundar som drar mig framåt


Det har kommit alldeles för mycket snö nu tycker jag.
Det brukar bli en promenad runt o över kraftstation nästan varje dag


I Landafors finns det ett bra ställe för lakfiske, alldeles där ut där iskanten syns, där ska man vara om man vågar

Det e många år sen man var så modig att jag vågade mig ut dit, men vi får se, modet kanske återvänder!
Ja så här kan man se ut om man ska ut i snöyran

Inte vackert men sällsynt!
Återkommer!

Snöigt!

Idag blev det en tur in till Bollnäs o handlade något, tog några bilder oxå i snöyran. Vi handlade så det gick att göra tacos sä när vi kom hem var det närapå fest!
Det är då riktig vinter, det kommer att dröja innan det blir vår tror jag, men när det blir jul ska det ju vara lite snö oxå, vi träffade på den här tomten på stan...

En riktig tomte, han var nog ute för o leta julklappar tror jag.
Snö börjar det finnas mycket nu, o bra ställen att finna julklappar på också!

En bra affär detta med mycket onödiga prylar! Sen en affär som också är bra med dagligvaror


När vi kom hem gjorde min älskade hustru mat när jag tog in lite ved o hängde tvätt!
Gott blev det!!

Nu ska jag sluta för denna gång, det är när Jul nu, men troligen skriver jag mer före, dessutom kanske det blir en sväng till stockholm i morgon, beroende på vädret.
Ha det bra

Bandy

Igårkväll, fredag var jag på bandy med en klasskamrat, det var riktigt roligt att vara iväg. Tydligen hade det varit en del bråk men inget som jag märkte av. Bollnäs spelar väl som de ska den här tiden på säsongen, formen kommer nog att bli bättre under senare delen av serien o slutspelet. Det snöar o snöar, inatt har det kommit en dec igen, lite trist tycker jag. Nu är det Jullov o vi får se vad som händer då, kanhända det blir någon fisketur eller något annat roligt!
Lägger in en bild på en riktig tomte så julstämningen kryper inpå så här i december mörkretKonsert

Var på konsert igår kväll med Bollnäs gospel, massor med härlig musik o mycket julstämning! Hade terminsavslut igår oxå, lite tråkigt oxå då jag kommer att sakna klassen o att vi nu splittras upp i olika kurser nästa termin men det ska bli skönt med jullov. 
En del roligt har oxå hänt under en tid tillbaka, lite framtidshopp syns verkligen. Landet Sverige ligger öppet o det skall bli spännade o se vad som händer, lite spännande kontakter har knytits.
I kväll ska jag gå på Bandy med en klasskamrat, det skall bli roligt. Det är dessutom den första matchen för den här säsongen jag går på om nu bara vädret sköter sig.
Här kommer en bra låt
Close to the edge!

Lite mer om mig

Jag tycker om gamla bilar, det e bland det roligaste jag vet! jag har en Saab som jag använder nästan dagligen. En Saab 95 V4 från 1973, jag köpte den i somras o den funkar hur bra som helst. Den tar sig fram väldigt bra på vintern o det blir varmt som en bastu även fast det är -20 grader ute

Den är inte så snygg men det blir nog lite ändring på det till sommaren. Jag ska försöka ta bort lite rost och lackera den då.
Den andra bilen jag har är en Oldsmobile från 1975, med få ägare o har bara gått knappt 11000 mil. Den har en 350 V8 och en TH 350 Automatlåda som jag fick byta lameller i innan jag kunde börja köra.

Här är en bild från sommaren 2010 då min hustru o jag var på cruising i söderhamn.
Sommaren 2011 hoppas jag att vi får råd att ta en sväng med Oldsen o husvagnen.
Nu fortsätter jag en annan kväll!

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen till min nya, eller gamla blogg. Jag skall skriva lite om vad som händer o inte händer i mitt liv så det blir förmodligen väldigt ointressant för alla som skulle råka läsa.

Jag är 47 år o går i skolan, en vårdutbildning till usk. Jag har väldigt roliga klasskamrater, däribland min hustru sen drygt 20 år bakåt i tiden.

Mina intressen är mest gamla bilar, djur, sport, musik o fiske. jag har under hösten nu haft nån mani på att köpa flugspön, så nu måste det bara bli fiske till sommaren. Ett klassiskt flugspö av glasfiber skall bli kul att vifta med igen istället för det lätta o extremt lättkastade Fender spöet jag har eljest.

Till sommaren tänker jag försöka köra några kruising rundor med min Oldsmobile.

 

 

 

Jag lägger in en bild på min hustrus Austin


RSS 2.0